Om verksamheten

Renatusgården är en mindre verksamheten med möjlighet att ta emot 7 placeringar. Verksamheten kan ta emot husdjur om den som vill komma till oss har husdjur. Vi har två katter som bor i huvudbyggnaden.

Renatusgården ligger i en lantlig miljö i Rånäs som ligger i Norrtälje kommun. Boendet ligger cirka 15 minuters bilfärd till närmaste ort som är Rimbo. Vi gör våra inköp i Rimbo då vi kan inhandla och utföra det flesta av våra dagliga aktiviteter där. Boendet ligger 45 minuters bilfärds till Norrtälje eller en timmas bilfärd till Uppsala samt Stockholm.

Som du kan se på bilderna så har vi 2 olika byggnader på gården. I huvudbyggnaden så bor man tillsammans med personal då verksamhetens personalrum ligger i huvudbyggnaden. Det är även där vi tillagar våra gemensamma middagar och umgås i gemensamhetsytorna.

På gården finns det en separat byggnad där vi har 2 lägenheter som man kan bo i. Lägenheterna på gården är nyligen renoverade med nya badrum som har golvvärme.

Vår verksamhet är bemannad dygnet runt och vår arbetsgrupp består av Socialpedagog, behandlingsassistenter, sjuksköterska, samordnare, verksamhetschef och VD.

Kontakta oss

Vår målgrupp

Renatusgården vänder sig till målgruppen 25 år och uppåt. Vi tar emot kvinnor samt män och det går bra att man placeras som ett par i en av lägenheterna. Vi bedriver hem för viss annan heldygnsvård för målgruppen människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiatriska diagnoser samt övrig psykosocial problematik.

Placeringen sker med stöd av SoL men vår målgrupp har ofta personkretstillhörighet LSS.